user_mobilelogo

Vita is gisteren (20-11-2010) voor het eerst meegeweest naar België.

Alleen al het feit dat ze vroeg moest opstaan en een eind moest rijden, gaf haar al een idee dat er wat leuks komen ging.

Bij het chateau de chasse was ze er al helemaal klaar voor, er waren flink wat honden en geweren, maar we moesten eerst nog naar het veld. Bij het langslopen en positioneren op het veld, had ze al wild in de neus.  Ze ging dan ook meteen van start. De opkomende fazanten werden echter op één na niet benut. Wel had ze de smaak te pakken.

Ook op de andere velden liep ze goed. Na enige tijd geen wild echter, ging ze echter ook op muizenjacht. Dat is niet de bedoeling. Ook op het kale veld had ze snel door dat er geen wild was en ging ze met een chichoreibiet er vandoor en spelen, ach ja.

Het veld erna was echter serieus, Vita had haar neus meteen aan en hier kwamen dan ook een flink aantal patrijzen af. Ze jaagde geweldig en had het vreselijk naar haar zin. Ook vond ze zelf fazant, had goed voorgestaan en later opgestoten en ondanks dat hij niet geschoten werd, was ze in haar element.

Op het laatste veld werd er aan de andere kant van het veld flink geschoten. Vita ging ook en kwam met een fazant terug. Helaas pakte een andere hond die van haar af, de voorjaagster van de desbetreffende hond, gaf haar de fazant terug en ze kon hem trots naar mij brengen.

Daarna viel er een fazant een flink stuk het veld op. Vita markeerde goed en ging erop af. Ook een andere hond nam zijn kans. Hij kwam echter leeg terug, Vita wist echter zeker dat de fazant daar moest zijn en zocht door. En jawel hoor, ze vond hem en bracht de flinke haan in galop naar mij. We waren allebei in de wolken. Een geweldig apport zo aan het einde van de dag!

We mochten bij thuiskomst samen op de bank en Vita sliep als een roosje -ik trouwens ook, na een dag lopen in het zonnetje...

Ps Even voor de duidelijkheid, ik houd het geweer van de fotograaf vast, ik schiet zelf niet.