user_mobilelogo

Vita is gisteren 1-e G geworden bij de Novice veldwerkwedstrijd van de vizslavereniging. Hoera!!

En dat, terwijl ik besloten had geen veldwerk meer te doen, ik ben namelijk al met de A training begonnen.

Met Vita had ik dan ook helemaal niet meer getraind van de winter, maar heb haar voor de novice durven inschrijven, omdat ze met wandelen erg vrij was geworden en zelf op zoek ging naar fazant.

Ze moest beginnen op een omgeploegde akker en dat is haar ding niet (de mijne trouwens ook niet, wat loopt dat zwaar). Niettemin had er fazant gezeten en daarom begon ze toch steeds beter te lopen. Het veld erachter waren stoppels en dat was een veel fijner veld, hier kwam ze ook echt tot jagen. Zelf stuurde ik haar niet goed, na een tijdje realiseerde ik dat de wind schuin kwam, omdat Vita wel op de wind liep, dus pastte ik mijn loop aan. Aan het eind van het veld (dat rechts in een soort punt liep) heb ik haar opnieuw ingezet, maar de fazanten kon ze niet vinden. Waar waren die gebleven? Vita liep wel te laag met de kop, maar dat is onze fout. Zij zoekt zo naar tennisballen op het grasveld in het donker en 'oefent' dat dagelijks ...
Na ruim 10 minuten, mocht ik haar aanlijnen van de keurmeester. Achter ons was echter een weitje met een slootkant en ik had Vita daar nog even langs willen sturen. Toen ik dat zei, mocht dat van de keurmeesters Eering en van der Valk en stuurde ik Vita -tegen de wind in- over de sloot en langs de kant. Ze maakt een slag terug en pats, staat heel vast voor op een rietbergje.
Toen moest ik nog door de sloot -mijn laarzen liepen net niet vol- naar haar toe. Alarmpistool in de aanslag, trek op met Vita en de fazant kwam mooi los. Ik schoot al terwijl de fazant nog niet eens goed uit dat bergje was en vergat daarna Vita stil te zetten en aan te lijnen. Eering moest dat tegen mij zeggen ...stom, stom...

Niettemin -een punt!
 

Ook de keurmeesters waren blij, dat ik nog gevraagd had om haar langs de rand te sturen, ook zij gunnen de honden graag wild.

Omdat ze eerste is geworden, hebben we zelfs nog een beker gewonnen als:

Beste Novice Vizla!