user_mobilelogo

Szerény is afgelopen zondag (5-9-2010) voor het eerst mee op jacht geweest in België. We waren met ongeveer acht honden en tien geweren.

Het was een stralende dag, na alle regen erg welkom. Het eerste veld was voor de eenden, maar wij kregen niet heel veel mee, omdat we aan de rand op een ander veld liepen, wel zagen we de ganzen geschoten worden. Dat zijn flinke beesten.

 

Daarna naar een aardappelveld en tijdens het in linie gaan staan had ze de neus al aan. Toen we gingen optrekken, ging ze dan meteen aan het jagen. Ze heeft patrijs voorgestaan en ook mogen apporteren. Ik zat nog met mijn hoofd in het veldwerkgebeuren, bij het voorstaan trok ik samen met haar op, er kwamen 5 patrijzen vrij, maar de jager achter mij kon natuurlijk niet schieten, ik stond vreselijk in de weg. Bij de jacht mag ze dus zelf het wild uitstoten of wordt bediend bij het optrekken van de linie. Ook stond ze voor op haas en daarna ging ze wel achter hem aan tot het einde van het veld.

Na dit grote veld was er pauze, zowel Szerény als ik waren daar best daaraan toe... aardappels lopen niet heel gemakkelijk.

Na de pauze een kale akker, ze mocht een geschoten duif halen, deze leefde nog, maar ze kreeg een veer in haar oog, dus heb ik hem zelf maar gehaald. In de middag heeft ze wel weer duif gehaald, gelukkig. In de loop van de middag kwamen er echter nogal wat hazen los en op een gegeven moment kon ze de verleiding niet weerstaan, ze verdween uit zicht achter de haas... Uiteindelijk kwam ze naar me toe met de tong op haar knietjes, maar erg voldaan. Niettemin, de linie wachtte op ons, dus de dame moest wel door. Voor de zekerheid maar aan de lijn gehouden en gelukkig maar, er kwamen nog 2 hazen vlak langs!

Op het laatst kamden we een dicht begroeid bosje uit en daar heeft ze weer patrijs gevonden. Gelukkig niet de haas als laatste. Bij de nazoek maar niet Szerény op het hazenveld ingezet! Ondertussen was het vier uur en einde jacht, zowel Szerény als ik waren moe!

Bij de jachthut het flinke tableau bewonderd en natuurlijk eten en drinken en tijdens het diner lag de dame heerlijk in haar mandje te slapen!