user_mobilelogo

Julí's eerste veldwerktraining.

Julí heeft haar eerste veldwerktraining gevolgd. Dit werd gegeven door Ton Slager en Nicole van de DS Korthaar. Het was erg gezellig en voor zowel de voorjagers als de honden erg leerzaam. Door middel van video-opnames werden de goede en minder goede punten belicht, erg verhelderend op deze manier.

 

Voor Julí was het vroeg opstaan, 1,5 uur naar Lochem rijden en daar in de auto wachten, tot het vrouwtje de theorie had gehad.

Julí vond het gekooide wild erg interessant, maar wilde er niet op voorstaan, dit is normaal voor een hond, die 'wild-wild' kent, maar toch jammer.

Daarna gingen we in groepen verdeeld het veld op. Dit was weiland zonder wild.

Het lopen in het veld op de wind, was nog erg nieuw, maar Julí had de andere honden gezien en wilde graag.

In de eerste loop was de grond ook nog interessant, maar liet ze ook zien, dat ze daadwerkelijk wilde lopen. In de tweede beurt was de neus al aardig van de grond en reageerde ze goed op de aanwijzingen van het vrouwtje-voorjager en maakte ze al aardig nette slagen. Het vrouwtje was dan ook erg blij.

Na de lunch, opnieuw het veld in.

Julí ging goed van start en wist nu waar ze mee bezig was: wild vinden.

De kooi stond aan het einde van het veld. Na het vinden van de vorige plaats van de kooi, ging ze goed door en bij het einde van het veld, ging ze zoeken bij de helpers, hier was het wild niet en moest ze verder. Julí trok door en na een aantal meters sloeg ze om en stond voor op de kooi, echter niet lang en dook ze met haar neus erboven op. Niet wild, maar vooral erg geïnteresserd, de staart ging dan ook lekker snel heen en weer.

Na de prijzingen van een blij vrouwtje moest ze weer aan de lijn en warempel, ze mocht niet meer. Julí liet zien dat ze nog wel een veld wilde pakken, maar de koek was op.

In de auto, water en een lekkere kluif en het vrouwtje had de nabespreking.

De dag was mooi op tijd ten einde en op weg naar huis.

Een superdag en smaakt naar meer.....

Pups 28 januari 2018

Pups 12 oktober 2016